Automatska vrata

  • AUTOMATSKA KLIZNA VRATA
  • SISTEMI ZA KRILNA VRATA

AUTOMATSKA KLIZNA VRATA

​Automatska vrata pokreće monofazni elektro motor predviđen za intezivnu upotrebu. Automati su atestirani na mili­on otvaranja godišnje i veoma su pouzdani.

Automat se monti­ra u aluminijumsko kućište koje zadovoljava sve kriterijume estetike­.

Aluminijumski profili su eloksirani, a mogu se plastificirati u boju po želji. Pored automata u standardnu opremu sa vratima isporučuju se i baterija za upravljanje vratima u slučaju nestanka struje. Pored toga vrata imaju dva radara, jedan sa unutrašnje a drugi sa spoljšanje strane.

Uz vrata se isporučuje i komandni taster sa ključem, pomoću koga se komanduje vratima.

Taster ima šest režima rada i to: automatski, zaključano, ručni, stalno otvoren, dozvoljen samo izlaz i dozvoljen samo ulaz u objekat.

Uz vrata se ugrađuju i sigurnosne foto ćelije.

  • Stakla su sigurnosna debljine 6-10 mm.

  • Maksimalna težina po krilu je 120 kg.

  • Maksimalne dimenzije: visina 3,5 m i širina 4 m.

Neke od dodatnih opcija su:

LCD konzola za dodatno progra­miranje vrata, praćenje statistike prolaza, podešavanje brzine otvaranja, postavljanje letnjeg i zimskog
režima otvaranja, praćenje rada vrata…

Može se dodatno ugraditi i elektromehanička brava, daljinsko otvaranje, senzori kontaktni ili bezkontaktni (naga­zni, zidni) itd.

Kao specijalan tip automatskih kliznih vrata, nudimo automatska­ klizna vrata izrađena od stakla celom svojom površinom. Namenjena onima koji žele da pruže klijentima osećaj komfora uz izuzetno svetao i elegantan ulaz.

OSNOVNI TIPOVI AUTOMATSKIH KLIZNIH VRATA

Tipovi automatskih kliznih vrata

SOFT-STOP STAKLENA KLIZNA VRATA

Perlan, staklena klizna vrata sa prigušnim “Soft-Stop” sistemom.
Težina svakog kliznog krila može biti do 140 kg.

Približno dvadesetak centimetara od kraja klizne šine, na koju je okačeno krilo, počinje usporeno kontrolisano zatvaranje vrata. Klizna krila usporeno prilaze krajnjem položaju i automatski, bez zvuka, dostižu krajnju poziciju.

Lom vrata, udarci u odbojnike krajnjeg položaja, sad su prošlost, a pravilan način zatvaranja produžava vek kliznog sistema.

AUTOMATSKA HERMETIČKA VRATA

Predstavljaju pravu zaštitnu barijeru za specifične prostorije kao što su: operacione sale, sobe za dezinfekciju, prostorije sa kontrolisanim okruženjem…

Takođe su dizajnirana za muzičke i filmske studije ili bilo koje prostorije gde se zahteva znatna zvučna izolacija.

AUTOMATSKA LUČNA I KARUSEL VRATA

Ova sofisticirana vrata su visoko cenjena u hotelima, restora­nima, kazinima, banjskim i ostalim objektima, pružajući prestižan izgled­ samog ulaza.

Dostupan je veliki izbor radijusa krivih i oblika, koji će zadovoljiti kako široke tako i duboke, uske ulaze.

Automatska lučna i karusel vrata

VRATA ZA EVAKUACIJU (Break-Out)

U svakodnevnim uslovima funkcionišu kao automatska vrata, dok u situacijama kada se zahteva što širi prolaz, krila se mogu dodatno zaokrenuti i osloboditi maksimalan prostor za evakuaciju.

Ovakav tip vrata je obavezan na prolazima koji služe i za evakuaciju u slučaju opasnosti. U skladu su sa DIN 18650.

Vrata za evakuaciju

AUTOMATSKI SISTEMI ZA KRILNA VRATA

Bilo koji tip krilnih vrata pretvara u automatska vrata. Na ovaj način omogućena je automatizacija svih tipova krilnih vrata (jednokrilnih i dvokrilnih), kako novih tako i starih mode­la. Otvaranje je moguće različitim senzorima ili dalji–nskim upravljačem.

Može da pokreće i teška vrata do 250 kg. Idealan za restorane, kuhinje, medicnske ustanove, prostorije u kojima borave lica sa invaliditetom i stara lica.

Automatski sistemi za klizna vrata
Menu